fbpx
Сьогодні
16:12 14 Чер 2022

У Маріуполі окупанти фактично зупинили ексгумації та перепоховання тіл померлих

У захопленому Маріуполі російські загарбники фактично зупинили будь-які ексгумації та перепоховання тіл померлих.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Телеграмі.

"Маріуполь. Перепоховання. Фактично окупанти зупинили будь-які ексгумації та перепоховання. Формально переклавши цю проблему на маріупольців. Якщо діяти за правилами окупаційної влади, ти маєш дочекатися "прокурора" та "слідчого", які проведуть огляд тіла при ексгумації. Потім проїхати на упізнання трупа в Донецьк на судмедекспертизу, лише потім – поховання у відведеному місці", – написав Андрющенко.

Він уточнив, що все це – ексгумацію, доставляння тіла загиблого в Донецьк, поховання мешканці мають сплатити власним коштом. Єдине, що безкоштовне, – приїзд "прокурора та слідчого".

Радник мера підкреслив, що саме тому імпровізовані кладовища в місті зростають. А ті, хто вирішив перепоховати, везуть тіло в Мангуш, де за хабар "добрі колаборанти" закривають очі на процедуру і дозволяють поховати в братській могилі.

"Знущання над маріупольцями не зупинилось після закінчення бомбардувань. Воно просто набрало інші форми. Маріуполь остаточно перетворено на гетто для українців", – наголосив Андрющенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: