fbpx
Сьогодні
20:05 09 Чер 2022

росіяни звозять свої сім'ї у Херсонщину, намагаючись переконати місцевих, що вони тут назавжди

Фото: WIKIMAPIA.ORG

У Херсонській області з'являється інформація, що окупанти перевозять туди свої родини, намагаючись переконати місцевих, що вони тут назавжди.

Про це повідомляє ОК "Південь".

"У Херсоні та деяких містах області з'являється інформація, що військові окупанти перевозять туди свої родини, намагаючись переконати місцевих, що вони тут назавжди. Самі ж родини окупантів не приховують свого захвату від рівню життя на Херсонщині, який навіть в умовах понад 100-денної окупації в рази вищий від їх рідних російських регіонів", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що на Херсонщині ситуація залишається складною.

Намагаючись зупинити українські підрозділи в просуванні на схід, російські загарбники споруджують додаткові лінії оборони, створюють інженерні загородження та мінують територію, але використовують при цьому радянські міни, виготовлені в 50-х роках минулого століття, що відлежувалися на їх складах в очікуванні знищення.

Так, при спробі встановлення мінних загороджень, на старих боєприпасах вже підірвалося кілька саперів-окупантів.

З метою покращення тактичного положення ворог готується до форсування водних перешкод.

Вночі і зранку 9 червня окупанти обстріляли Миколаївщину: Інгульську та Березнегуватську громади. Одна людина загинула. Пошкоджені житлові будинки.

Протягом ночі українськими ракетно-артилерійськими підрозділами знищено 13 окупантів, 2 самохідіні гаубиці "Мста-С" та автомобільну техніку противника. Остаточні ворожі втрати уточнюються.

В Чорному морі корабельне угруповання ворога продовжує навчання, але в готовності до нанесення ударів по території України перебувають 3 надводних кораблі та 1 підводний човен.

Вони споряджені 28 крилатими ракетами. Також на бойовому чергуванні перебувають 4 ВДК.

Таким чином загроза ракетних ударів залишається, імовірність висадки морського десанту – не виключена.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: