fbpx
Сьогодні
10:15 01 Чер 2022

У британській розвідці підтвердили, що росія, ймовірно, окупувала більше половини Сєвєродонецька

English version here

Британська розвідка констатувала окупацію росією більшої частини Сєвєродонецька

Про це інформує Рубрика, йдеться в розвідувальному огляді Міноборони Британії.

У відомстві зазначають, що за межами Донбасу росія продовжує завдавати ракетних ударів великої дальності по інфраструктурі по всій Україні.

Зокрема, в огляді згаданий стратегічно важливий міст, який з'єднує Україну з Румунією та з українськими портами на Дунаї.

Адже вони стали критичними для українського експорту після блокади українських чорноморських портів Росією.

У британській розвідці відзначили, що наземні дії росії залишаються дуже зосередженими, а основна вогнева потужність сконцентрована у невеликому секторі Луганської області.

"Протягом 30-31 травня на вулицях Сєвєродонецька посилилися бої, російські війська наближалися до центру міста. Більше половини міста, ймовірно, зараз окуповано російськими військами, включаючи чеченських бойовиків", – написано в огляді.

Нагадаємо, британська розвідка вважає, що політична мета росії полягає в окупації всієї території Донецької і Луганської областей, але для досягнення цього потрібно, крім Сєвєродонецька, захопити Краматорськ і трасу Дніпро – Донецьк.

Як раніше повідомляла Рубрика, росіяни погано себе показали в операціях в місті, тож навряд чи зможуть швидко просуватися Сєвєродонецьком.

Як зазначили у ISW, росіяни продовжують нарощувати позиції довкола міста, але не оточили його.

В Інститут вивчення війни вважають, що російські сили, швидше за все, продовжать поступовий наступ і можуть найближчими днями оточити Сєвєродонецьк.

Та все ж, зі слів дослідників, ЗСУ сповільнили поступ росіян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: