fbpx
Сьогодні
14:26 01 Чер 2022

Міністерство оборони росії повідомило про навчання з ракетними комплексами "Ярс"

Міністерство оборони росії оголосило про проведення навчань з використанням мобільних ракетних комплексів "Ярс" (ядерна ракета стримування)

Про це повідомляє BBC.

Як зазанчили у виданні, навчання з використанням мобільних ракетних комплексів "Ярс" проводять на території Івановської області рф.

У росії також додали, що до них залучили понад тисячу військовослужбовців та понад 100 одиниць техніки.

"Стратегічні ракетники відпрацьовують питання виведення ракетних комплексів на польові позиції, здійснення маршів протяжністю до 100 км, розосередження агрегатів зі зміною польових позицій, їхнього інженерного обладнання, організації маскування та бойової охорони",  наголосили у міноборони рф.

Згідно з легендою навчань, військові рф "виявлятимуть, блокуватимуть та знищуватимуть" умовних диверсантів.

При цьому також будуть застосовувати бойові протидиверсійні машини "Тайфун-М".

У виданні BBC нагадали, що навчання з ракетами "Ярс" проводили на початку квітня та в середині лютого — за кілька днів до початку повномасштабної війни проти України.

Тоді їх відвідували очільники росії та білорусі володимир путін та олександр лукашенко.

Нагадаємо, що з 22 червня по 1 липня в Гомельській області Білорусі також відбудуться планові навчання з військовими комісаріатами.

У Жлобинському районі Білорусі з 28 червня по 16 липня також заплановані збори з військовозобов'язаними, призначеними до територіальних військ.

Зазначимо, що PC-24 "Ярс" — російська твердопаливна міжконтинентальна балістична ракета мобільного та шахтного базування з роздільною головною частиною з блоками індивідуального наведення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: