fbpx
Сьогодні
09:53 31 Тра 2022

Санкції, що діють проти РФ зачепили понад 86% російських компаній

Санкції, що запровадили проти росії, торкнулися 86,8% російських компаній

Про це зазначили у "Моніторингу поточного стану бізнесу".

Апарат уповноваженого при президенті РФ із захисту прав підприємців Бориса Титова підготував доповідь щодо цих питань, повідомляє "Интерфакс", пише ЄП.

У документі повідомляють, що 77,4% зачеплених запровадженими санкціями компаній змогли до них адаптуватися або розраховують це зробити.

"А ось 11,7% цього зробити не зуміли і зупиняють бізнес – повністю або частково". 67,1% опитаних заявили, що відчувають результати економічного спаду.

Лише 10,4% опитаних у рамках дослідження підприємців заявили, що їхній бізнес, як і раніше, стабільний і продовжує зростати.

Серед проблем, що впливають на бізнес, 62,2% респондентів назвали спад попиту, "далі йдуть дефіцит оборотних коштів та касові розриви, розрив ланцюжків поставок та складності доставки з імпорту", наголосили у "Моніторингу поточного стану бізнесу"

У документі також підреслено, що понад 50% вважають, що уряд РФ недостатньо робить для роботи бізнесу в умовах санкцій, 35% вважають дії влади "спокійними та ефективними".

Як повідомляла Рубрика, ЄС подолав опір кількох держав-скептиків та ухвалив політичне рішення про запровадження нафтового ембарго проти росії.

Згідно з досягнутою домовленістю, Євросоюз заборонить ввезення російської нафти, яка доставляється по морю – це 75% російського експорту.

Виняток зроблений для трубопровідної нафти.

Але Німеччина та Польща до кінця року зобов'язалися зупинити і ці поставки – таким чином нафтове ембарго покриє 90% російського експорту до Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: