fbpx
Сьогодні
08:11 29 Тра 2022

Welt: Німеччина з кінця березня звела до мінімуму військову підтримку України

Німеччина, попри обіцянки, за 9 тижнів звела до мінімуму військову підтримку України і практично не надала зброї

Про це пише видання Welt.

Як повідомили у Welt, протягом кількох тижнів Шольц повторював, що підтримка Києва продовжується.

Останнього разу це було на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

"Путін піде на серйозні переговори про мир лише в тому випадку, якщо зрозуміє, що не може зламати обороноздатність України. Тому ми підтримуємо Україну", наголосив тоді Шольц.

У виданні зазначають, що ще 19 квітня канцлер Олаф Шольц заявив, що Німеччина не постачає важке озброєння, оскільки цього не роблять і інші країни.

Такі як, США, Канада, Великобританія, Франція.

Хоча насправді США та Британія, а також Австралія та Нідерланди постачають важке озброєння в Україну.

Із документів, наявних у Welt, видно, що з кінця березня Німеччина також майже не поставила якогось легшого озброєння.

У період з 30 березня по 26 травня в Україну надійшло лише дві партії зброї від німецького уряду. Зокрема, Німеччина відправила 3000 протитанкових мін та ще 1600 спеціалізованих протитанкових мін спрямованої дії.

А також запчастини для кулеметів, "запальнички", шнури, що детонують, радіоприймачі, ручні гранати, вибухівку.

За даними України, останнє постачання зенітних та протитанкових засобів відбулося 25 березня, понад два місяці тому – 2000 ракет Panzerfaust 3 та 1500 зенітних ракет "Стріла".

Українська армія потребує також протикорабельних ракет типу "Гарпун". Україна підтвердила це у листі до Німеччини від 9 квітня та 1 травня.

На запит Welt прессекретар Міністерства оборони Німеччини заявила, що "інформація про конкретні постачання зброї має відношення до безпеки та засекречена. Тому я прошу вашого розуміння, що я не можу ні надати більш детальної інформації, ні підтвердити подробиці".

Довідка

Наприкінці квітня стало відомо, що Міністерство оборони Німеччини виключило все важке озброєння зі списку, направленого Україною.

У списку, спрямованому Україною з проханням надати озброєння для боротьби з російським вторгненням, була низка важких озброєнь: танки "Leopard", БТР "Puma" та "Marder", БТР "Boxer", "Fuch".

Крім того, Україна повідомила федеральний уряд і промисловість Німеччини про гостру потребу в реактивних системах залпового вогню та протикорабельних ракетах, а також протитанкових ракетах типу "Milan" і "Spike".

Міноборони на настійну вимогу канцелярії Олафа Шольца почало скорочувати списки і в результаті перелік можливого експорту озброєнь німецької військової промисловості в Україну скоротився з 48 до 24 сторінок.

Зникло все важке озброєння, яке німецька промисловість хотіла продати Україні. З 15 початкових запитів України на озброєння залишилося лише три, причому деякі з них мають альтернативи.

Загальна вартість усіх "консолідованих" німецьких озброєнь для України становить лише 307 мільйонів євро.

Хоча уряд Німеччини заявляв про виділення 1 млрд євро, більша частина якого нібито мала піти Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: