fbpx
Сьогодні
21:42 27 Тра 2022

Канцлер Австрії заявив, що путін готовий активізувати обмін полоненими з Україною

Російський диктатор володимир путін погодився активізувати процес обміну полоненими з Україною, заявив австрійський канцлер Карл Нехаммер.

Про це повідомляє Kurier.

У п'ятницю Нехаммер та Путін провели 45-хвилинну бесіду. У фокусі двох лідерів були гуманітарні аспекти, пов'язані з війною РФ проти України. Канцлер назвав розмову "дуже напруженою і вкрай серйозною".

Нехаммер нібито отримав від Путіна «позитивні сигнали» щодо відновлення експорту українських товарів через порти Чорного моря. Глава уряду Австрії пообіцяв проінформувати генсека ООН про позицію Росії для розгортання місії Об'єднаних Націй із забезпечення продовольчої безпеки планети.

«По-друге, Путін запевнив, що зусилля щодо обміну полоненими будуть знову активізовані. Він упевнений, що такий обмін незабаром буде можливим», – розповів Нехаммер.

Окрім того, диктатор гарантував доступ активістів Червоного Хреста до військовополонених українців. Водночас він наполіг на дзеркальній мірі з доступом фахівців до полонених російських військовослужбовців.

Водночас, згідно з пресрелізом Кремля, путін переклав відповідальність за безпеку судноплавства на Україну, яка нібито замінувала морські порти. Продовольча безпека світу опинилася під загрозою «внаслідок антиросійських санкцій США та Євросоюзу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: