fbpx
Сьогодні
00:05 27 Тра 2022

Тренер чоловічої збірної України з футболу: багато вболівальників стають солдатами, а перед командою стоїть велика відповідальність

English version here

Головний тренер чоловічої збірної України з футболу Олександр Петраков був готовий захищати Україну зі зброєю, а не тренувати збірну.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на журнал TIME.

Фото: Цирил Язбец для TIME

Відповідаючи на питання про своє ставлення до російської агресії, Олександр каже, що не має злості до росії, а відчуває лише ненависть.

Коли почалася повномасштабна війна, Петраков одразу пішов записатися на службу до територіальної оборони України із наміром відбивати загарбників, але йому відмовили. «Було б неправильно, якби я втік зі свого міста, де я народився», — каже він, знизуючи плечима. «Але мені сказали: ти занадто старий і не маєш жодних військових навичок. Замість цього краще привези нас на чемпіонат світу».

Збірна України готується до двох ігор, які залишилися до кваліфікації на чемпіонат світу.

Щоб взяти участь, Україна має побороти у плей-офф Шотландію 1 червня та через чотири дні Уельс.

Майже всі футболісти України залишили свої сім'ї вдома, щоб потрапити у тренувальний табір за кордон, але багато з них усвідомлювали, що більше допоможуть у війні на футбольному полі.

Водночас Петраков каже, що двічі розмовляв із президентом України Володимиром Зеленським.

«Він дуже позитивна людина, дуже приємна, а також великий футбольний фанат», – каже Петраков.

«Я голосував за нього. І слава Богу, що ті 73% українців, які проголосували за нього на виборах, мали рацію», — заявив головний тренер України.

За словами Петракова, ненависть, а не страх чи гнів, є найбільш потужною зброєю. Його вона точно мотивує — він з полум'яними очима розповідає, що російські солдати вбивають дітей і ґвалтують жінок в Україні. «Вони ненавидять нас і думають, що ми неповноцінна нація», – каже він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: