fbpx
Сьогодні
15:43 21 Тра 2022

Подоляк: Будь-яка поступка росії – це відкладена на декілька років війна

Україні принципово важливо звільнити свої території та відкинути росіян

Про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк написав у Твіттері.

Він зазначив, що будь-яка поступка росії сьогодні не буде шляхом до миру.

"Якщо ти знаходишся за тисячу або навіть більше кілометрів від місця подій, то тобі видається, що ти глобально все розумієш, особливо про РФ. Особливо про те, що треба піти на маленькі поступки цій країні для того, щоб підписати мирну угоду.

Так ось, будь-яка поступка РФ – це абсолютна точно більш потужна війна в набагато коротші терміни. Тобто відкладена війна. Хочемо війну ще більше. Хочемо ще більш криваву війну. Хочемо втягнути в це якомога більше людей, то давайте підемо на поступки росії. Але Україна все розуміє інакше", сказав Подоляк у відеозверненні.

Він підкреслив, що для України принципово важливо звільнити свої території.

А також відкинути росіян у своєму розвитку туди, де вони і мають знаходитись — у середньовіччя.

"Тому стратегія України абсолютно зрозуміла, і не треба нам пропонувати нездійсненні плани, щоб зберегла свою фізіономію РФ. Ні, Україна буде вирішувати свою долю", додав Подоляк.

Нагадаємо, що у виданні The New York Times вийшла стаття, в якій редакція припустила, що Україні, швидше за все, доведеться піти на територіальні поступки, щоб зупинити війну.

У матеріалі сказано, що "якщо конфлікт справді призведе до реальних переговорів, українським лідерам доведеться приймати болісні територіальні рішення, яких вимагатиме будь-який компроміс".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: