fbpx
Сьогодні
15:29 21 Тра 2022

На Луганщині російська армія кинула всі сили на штурм Сєвєродонецька, - глава ОВА

Луганська область наразі стримує нереально велику навалу російсько-окупаційних військ

Про це повідомив керівник Луганської ОДА (ОВА) Сергій Гайдай під час телемарафону, передає Рубрика.

Він зазначив, що більш за все контрнаступ почнеться саме з цього регіону.

"Я дуже сподіваюся, що зараз Луганщина виконує величезну місію — стримує нереально велику навалу російської армії для того, щоб якраз зараз наші війська отримали довгоочікувану зброю, а саме — далекобійну артилерію, яка зможе знищувати і важку техніку, і резерви ворога", наголосив очільник.

Гайдай додав, що, за допомогою іноземних самохідних установок або гаубиць, українські військові зможуть просто розстрілювати техніку окупантів на тій відстані, куди не буде добивати артилерія росії.

"Так, нам дуже зараз важко. Але хотілося б, щоб все це було не даремно. Щоб наші війська переозброїлись якраз, перегрупувалися, і далі вже хотілося б побачити саме з Луганської області контрнаступ", наголосив Гайдай.

Він підтвердив, що наразі на Луганщині у багатьох напрямках постійно тривають атаки окупантів.

Росіяни постійно обстрілюють усі міста області.

"Всі свої сили вони (окупанти — ред.) кинули на штурм Сєвєродонецька і на прорив — перерізання траси Лисичанськ — Бахмут", зазначив Гайдай.

Як пояснив голова ОВА, це в першу чергу роблять для того, аби не було змоги евакуйовувати людей та підвозити мешканцям гуманітарні вантажі. А ще для того, аби не можна було підвозити боєприпаси для українських військ.

Нагадаємо, що загарбники не відмовляються від планів установити контроль над Донецькою та Луганською областями.

За минулу добу на Донеччині та Луганщині українські військові відбили 11 атак окупантів, знищили 8 танків, 3 артилерійські системи, 10 одиниць бойової броньованої техніки тощо.

За даними Генштабу, росіяни хочуть поновити форсування річки Сіверський Донець та навести переправи. Під час попередньої спроби окупанти втратили 485 солдатів.

За минулу добу в області загинули 6 людей. За день пошкоджено та зруйновано приблизно 50 будинків. У Лисичанську — 23 будинки, у Привіллі — 16, у Сєвєродонецьку — 5. За словами Гайдая, важко порахувати руйнування у Гірській та Попаснянській громадах, які постійно обстрілюють з авіації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: