fbpx
Сьогодні
10:31 14 Тра 2022

У Білогорівці українські захисники вже розбили майже 90 одиниць ворожої техніки: російський батальйон відмовився наступати, - Гайдай

У районі Білогорівки Збройні сили України вже розбили 90 одиниць важкої техніки російських загарбників

Про це в етері "24 каналу" розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Очільник зазначив, що агресори активно намагаються йти там у наступ, але успіху здобути не можуть.

Зі слів голови ОВА, окупанти вже декілька разів намагалися навести понтонну переправу через річку. Але українські захисники не дають цього зробити.

Гайдай наголошує, що росіяни демонструють на тому напрямку таку впертість, що "Чорнобаївка іноді, напевне, за деякими напрямками відпочиває".

"За перехопленнями ми розуміємо, що цілий батальйон відмовився йти в наступ, тому що вони неозброєним оком бачать, що відбувається.

І зараз вже наші хлопці намагаються артилерією відпрацьовувати той бік, на якому вони намагалися закріпитися", — каже Гайдай.

Він також розповів, що окупанти зараз майже повністю контролюють Рубіжне, але околиці, які обороняють українські нацгвардійці, росіяни "не можуть пройти третій місяць".

У самому місті ситуація складна: там немає води і газу.

Довідка.

Увечері 8 травня Гайдай заявив, що евакуація з Луганщини наразі зупинена, а окупанти обстрілюють трасу Лисичанськ — Бахмут.

Біля Білогорівки окупанти намагались створити міцну переправу, щоб перекидати свою техніку та військових на той бік, де тримають оборону ЗСУ, і навіть встигли поставити понтонні переправи.

За словами Гайдая, українські військові почали зачищати Білогорівку, куди змогли зайти російські окупанти понтонним мостом, який потім знищили ЗСУ.

Зрештою 13 травня стало відомо, що українські військові 80 окремої десантно-штурмової бригади вже зірвали 9 намагань російсько-окупаційних військ переправитися через річку Сіверський Донець на Луганщині.

Під час цього українські бійці знищили цілу батальйонно-тактичну групу окупантів.

Наразі бойові дії тривають на заході Луганщини. Окупанти не полишають спроб установити контроль над усією територією Донецької та Луганської областей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: