fbpx
Сьогодні
11:07 03 Тра 2022

Папа Франциск планує зустрітися з путіним, а поїздка до Києва не на часі

Папа Римський Франциск заявив, що готовий зустрітися з президентом росії путіним, а от сенсу їхати до Києва наразі не бачить

Про це він заявив в інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera, повідомляє Рубрика.

"У перший день війни я дзвонив президенту України Зеленському. Натомість путіну я не дзвонив. Я чув його у грудні на свій день народження, але цього разу ні, я не дзвонив.

Я хотів зробити чіткий жест, і для цього пішов до російського посла.

Я попросив їх пояснити, я сказав: "Будь ласка, зупиніться". Потім я попросив кардинала Пароліна після двадцяти днів війни передати путіну повідомлення, що я готовий поїхати до Москви", сказав Папа Римський.

Франциск зізнався, що все ще чекає на відповідь путіна і побоюється, що "він не хоче зустрічі цього разу".

Папа Римський також сказав, що поки не планує візит в Україну.

"До Києва я поки що не поїду. Я послав кардинала Майкла Черні та кардинала Конрада Краєвського, які вирушили туди вчетверте.

Але я відчуваю, що мені не треба їхати. Спочатку я повинен поїхати до Москви, спочатку я маю зустрітися з путіним. Але я також священник, що я можу зробити? Я роблю те, що можу", сказав Понтифік.

Папа також розповів, що 40 хвилин розмовляв з російським патріархом Кирилом.

"Перші двадцять хвилин він читав мені всі виправдання війни. Я послухав і сказав: я нічого цього не розумію. Брате, ми не урядовці, ми не можемо використовувати мову політики, але маємо мову Ісуса", – сказав Франциск.

До інтерв'ю 85-річний Франциск не згадував публічно росію чи путіна з початку війни 24 лютого. Але він використовував такі терміни, як "невиправдана агресія" та "вторгнення", і оплакував звірства проти цивільних осіб.

Папу Римського Франциска піддають критиці на тлі війни росії проти України.

Також, Папа Римський Франциск розповів про розмову з прем'єр-міністром Угорщини, у якій той нібито розказав про плани росіян закінчити війну в Україні до 9 травня.

"Орбан, коли я з ним зустрівся, сказав мені, що у росіян є план, що все закінчиться 9 травня. Сподіваюся, це так…. Бо зараз це не просто Донбас, це Крим, це Одеса, це забирає в України чорноморський порт, от і все. Я песимістично налаштований, але ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити війну", наголосив Папа Римський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: