fbpx
Сьогодні
14:35 30 Кві 2022

Чубаров: кремль вимагає лояльності кримських татар, скликають "з'їзд представників"

Фото: ГЕОРГІЙ ЛУК'ЯНЧУК

У Криму окупаційна влада під контролем фсб рф має намір провести "з'їзд представників" кримських татар для створення картинки підтримки війни проти України

Як передає Рубрика, про це повідомив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Фейсбуці.

Як зазначив глава Меджлісу 30 квітня 2022 року, під контролем фсб рф місцева окупаційна влада "скликає" якийсь "з'їзд представників".

"Через відсутність помітної кількості кримськотатарських колаборантів, зобов'яжуть бути присутніми студентів Кримського інженерно-педагогічного університету.

А також працівників бюджетних організацій, зокрема учителів шкіл", повідомив Чубаров.

Зі слів глави, єдиною метою, заради якої фсб рф організує зазначений "з'їзд", є імітація підтримки кримськими татарами "політики путіна та спеціальної військової операції" проти України.

"Власне, "з'їздом", що проводитиметься сьогодні, спецслужби рф в черговий раз, але абсолютно безуспішно, спробують обдурити світ. Мовляв, кримські татари демонструють лояльність до політики країни-окупанта та його президента путіна", – йдеться у повідомленні.

За словами Чубарова, рішення про термінове проведення "з'їзду" було прийнято кримською окупаційною владою.

Адже, кремль "розлючений" діяльністю Меджлісу кримськотатарського народу.

Бо вона спрямована на зміцнення єдності українського суспільства в умовах повномасштабної російсько-української війни..

За інформацією, що надходить до Меджлісу, спецслужби рф мають спецплан подальшої дискредитації керівників та членів Меджлісу, активістів кримськотатарського національного руху, політв'язнів та членів їх сімей.

"Реалізація цього плану розпочнеться ухваленням на сьогоднішньому "з'їзді" спеціальної заяви його "учасників", – розповів Чубаров.

Водночас він висловив сподівання, що завершенням російсько-української війни стане визволення Криму від російських загарбників.

А також відновлення суверенітету України над Кримським півостровом та прилеглими акваторіями Чорного та Азовського морів і найсуворіше покарання воєнних злочинців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: