fbpx
Сьогодні
20:57 19 Кві 2022

російський опозиціонер Навальний закликав скидувати режим путіна

English version here

російський опозиціонер і політичний в'язень кремля Олексій Навальний відреагував на вбивство свого однофамільця окупантами в Україні й закликав скидувати режим російського президента володимира путіна.

Про це йдеться на facebook-сторінці Навального.

"Поруч із мертвим тілом на землі лежить паспорт із прізвищем "Навальний". Це один із убитих в українському селі Буча. Навальний Ілля Іванович. Всі обставини вказують на те, що його вбили через прізвище. Тому й паспорт покинули демонстративно. Абсолютно невинну людину путінські кати (ну а як ще назвати їх? не "російські солдати" ж) убили за те, що ми з ним тезки. Мабуть, сподівалися, що родич.

І цю війну теж розв'язав навіжений маніяк, одержимий якимись мареннями про геополітику, історію та устрій світу. Цей маніяк не зупиниться сам. Він, як на наркотик, підсів на смерть, війну та брехню – вони потрібні йому для збереження влади. Обов'язок кожного зробити хоч якийсь, бодай найменший внесок у те, щоб зупинити цю війну та усунути Путіна від влади. Протестуйте, де можете та як можете. Агітуйте, як можете та кого можете. Бездіяльність найгірша. І зараз його наслідок – смерть", – зазначив Навальний.

навальний вбитий у бучі

Навальний сказав, що не знає, чи вбитий мешканець Київщини є його родичем.

Однак припустив, що він може бути пов'язаний кровними узами з його родиною, бо він із села Залісся Чорнобильського району, де народився батько російського опозиціонера.

Водночас російський опозиціонер раніше не коментував розголос у міжнародних медіа злочини російських окупантів проти цивільного населення на Київщині та в Бучі зокрема.

Довідка

Журналісти німецького видання Bild поспілкувалися з мешканцями Бучі, де російські окупанти скоїли кричущі злочини проти людяності та воєнні злочини, і дізналися, що росіяни вбили чоловіка з іменем Ілля Навальний. Його паспорт громадянина України російські окупанти кинули поблизу тіла вбитого.

Українська розвідка має дані, що до звірств у Бучі причетні військові російської 64 мотострілецької бригади. 18 квітня російський президент володимир путін, якого критикує Навальний за корупцію та некомпетентність, присвоїв цьому підрозділу почесне звання "гвардійської" за "зразкові дії".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: