fbpx
Сьогодні
22:32 17 Кві 2022

Активісти висадили перед посольством рф у Вашингтоні українські соняшники

Фото: ukrinform

Активісти, громадські діячі, дипломати з України, США та інших країн спільно висадили соняшники під російським посольством у Вашингтоні на підтримку України.

Про це повідомляє Укрінформ.

Ініціатором акції став письменник Бенжамін Віттес, який розповів, що ця ідея виникла раптово:

"Людина, яка мешкає в цьому районі зв'язалася зі мною і сказала, що тут, біля російського посольства, є стільки газонів, тож чому би нам не висадити тут соняшники?" – зауважив він.

українські соняшники

Фото: ukrinform

Проте до перформансу дуже швидко почали приєднуватись не лише українці, але й багато громадян США й інших країн, які проживають в Америці. Також приєдналась посол України у США Оксана Маркарова.

"Ідея боротьби за свободу й демократію тут захопила практично всіх. Сьогодні кожна подія на підтримку України стає не лише українською, але й американською також", – зазначила вона.

українські соняшники

Фото: ukrinform

На думку Оксани Маркарової, соняшники біля російського посольства набувають символізму. По-перше, це демонструє, що українська нація – непереборна. По-друге, це покаже, що Україна відновлюється й перемагає. А, по-третє, це нагадуватиме дипломатам «ворожої країни» правду на тлі їхньої брехливої пропаганди на підтримку агресії проти України.

українські соняшники

Фото: ukrinform

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: