fbpx
Сьогодні
12:52 16 Кві 2022

У Ватикані українка та росіянка таки спільно пронесли хрест для "примирення" під час Хресної дороги

Під час традиційної Хресної дороги на чолі з Папою Римським уродженки України та росії спільно пронесли процесійний хрест

Про Хресну дорогу повідомили у Vatican News.

Як зазначалося, раніше Українська греко-католицька церква розкритикувала цю ідею.

Там повідомленні вказано, що під час XIII стояння, присвяченого роздумам про смерть Ісуса на Голгофі, хрест несли українка Ірина та росіянка Альбіна.

Зазначили, що жінки живуть в Італії приблизно 20 років та разом працюють у відділенні паліативної допомоги, допомагаючи пацієнтам, яким, на перший погляд, уже нічим не можна допомогти.

У Vatican News наголосили, що текст цього передостаннього стояння Хресного шляху був змінений.

"Перед лицем смерті мовчання промовистіше за слова. Тому перебуваємо в молитовній безмовності, і нехай кожен із нас у своєму серці помолиться за мир на всій землі", написано у повідомленні.

Довідка.

Українські католицькі медіа та національні телеканали вирішили не транслювати цьогорічну Хресну дорогу з Ватикану, повідомляв сайт RISU.

Незгоду представників католицької церкви викликало рішення про те, що спільний хрест нестимуть росіянка та українка. Пресслужба Святого Престолу пояснила таку ідею "спробою шукати примирення".

Патріарх УГКЦ Святослав зауважив, що такого кшталту жести, які пропонують у Ватикані, в принципі неможливі.

"Спершу потрібно припинити нас вбивати, а тоді можна говорити про наступні кроки. Щоби миритися, треба бути принаймні живим", заявляв першоієрарх УГКЦ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: