fbpx
Сьогодні
13:32 16 Кві 2022

Про Луганщину подбають ЗСУ: Голова ОВА знову закликав жителів евакуюватися

Фото: Телеграм/Гайдай

На Луганщині мешканців закликають евакуюватися з регіону і цим самим допомогти Збройним силам у протистоянні з російськими загарбниками

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Telegram голови Луганської області Сергія Гайдая.

"Не зволікайте з евакуацією! Про Луганщину подбають ЗСУ. Евакуація в містах триває, проте через ранкові обстріли в Лисичанську можуть бути зміни", зазначив очільник.

Гайдай наголосив, що російські окупанти не полишають спроб захопити вільні міста області.

"Наші захисники відбивають атаки – і ворог несе втрати.

Це призводить до того, що розлючені через постійні поразок загарбники обстрілюють мирних мешканців", пояснює Гайдай.

За словами голови ОВА, ситуація загострюється.

"Луганщина постійно палає від влучань ворожої зброї, довезти допомогу у населені пункти стає все важче. Доступ вже ускладнений навіть до Кремінної", підкреслив Гайдай.

"Відлік розпочато, погода скоро зміниться, вже не так багато часу до сакральної для орків (російських окупантів – ред.) дати, 9 травня. Встигніть поїхати! Допоможіть ЗСУ захистити Луганщину та вигнати ворога!", підсумував Гайдай.

Довідка.

6 квітня Сергій Гайдай заявив, що російські окупанти продовжують стягувати техніку і живу силу в область і за кілька днів спробують наступати.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що частина з підрозділів, які Росія відводить на Київщині та Чернігівщині, передислоковані на харківський і донецький напрямок.

Міністерство оборони росії заявило, що її війська виконали "основні завдання" на київському та чернігівському напрямках та перегруповуються для захоплення Донбасу повністю.

7 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що битва між Україною та російським агресором за Донбас буде схожа на Другу світову війну.

8 квітня Гайдай заявив, що Росія закінчує стягування своїх військ на територію Луганської області і завершує підготовку до великої битви за український Донбас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: