fbpx
Сьогодні
18:28 13 Кві 2022

Розробниця з Харкова закликала міжнародну IT-спільноту до підтримки України

На IT-конференції Swift Heroes в Італії Євгенія Бондар, iOS Tech Lead в IT-команді NIX, привернула увагу розробників з усього світу до війни в Україні.

Swift Heroes — міжнародна щорічна конференція для iOS-розробників, яка проходить вже 5 років поспіль. Серед спікерів на заході можна зустріти представників Google, Amazon, Spotify та інших топових компаній. Цього року вперше на конференції була представлена й українська IT-команда NIX. Одна з цілей виступу експертки NIX — через особисту історію показати іноземній IT-спільноті, як війна позначилася на долі мільйонів українців.

Розробниця з Харкова закликала міжнародну IT-спільноту до підтримки України

Євгенія Бондар, iOS Tech Lead в NIX:

«Наші IT-фахівці повинні розповідати світові про напад росії та про ті жахи, які окупанти вчиняють в Україні. Живучи у вирі новин про війну, люди поступово звикають до такого інформаційного фону. Тому нам варто з усіх можливих майданчиків наголошувати: війна досі триває. Я — людина, яка переживає те, що болить мільйонам українців. Ми хоробра нація, ми об'єдналися, щоб побороти ворога. Але нам все одно потрібна підтримка заходу — фінансова, моральна, інформаційна. Виходьте на мітинги, розповідайте про війну у соцмережах, звертайтеся до своїх політиків — ось це я й доносила до аудиторії».

Під час виступу спікерка також наголосила, що попри війну український IT-бізнес посилено працює і приносить валюту в бюджет. Це чи не єдина галузь в Україні, яка стало підтримує економіку та надає можливість спеціалістам продовжувати працювати у безпечних місцях. На думку Євгенії, кожен IT-фахівець своєю працею зараз робить значний внесок у спільну перемогу. Тому їм не варто забувати про розвиток власних навичок. Участь у таких конференціях — це гарний шанс залишатися у робочому тонусі.

Основна лекція експертки була присвячена важливості вивчення розробниками UI/UX-дизайну. На її думку, ці знання допомагають інженерам покращувати якість кінцевого продукту та поліпшувати командну роботу.

Розробниця з Харкова закликала міжнародну IT-спільноту до підтримки України

Євгенія Бондар:

«Розробникам варто прислухатися до дизайнерів і вчитися говорити з ними про UI/UX на одній мові. Адже їх ідеї базуються на чітких правилах розробки зручних і приємних оку IT-продуктів. Програмістам на базовому рівні буде корисно розібратися у гайдлайнах Apple, нюансах кольоро- і типографіки, принципах створення макетів тощо».

Схожу лекцію Євгенії високо оцінили учасники IT-конференції NIXMultiConf, однієї з найбільших профільних конференцій у Східній Європі. Тепер же спікерка вирішила вивести дискусію на міжнародний рівень.

Довідка:

NIX — одна з найчисленніших IT-команд Східної України, яка вже 28 років спеціалізується на розробці складних мультиплатформенних продуктів для компаній зі США, країн Європи та Південно-Східної Азії. Експерти NIX формують найбільше IT-ком'юніті Харкова, надають активну підтримку профільним вишам та пропонують безкоштовне навчання за 19 програмами підготовки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: