fbpx
Сьогодні
14:42 12 Кві 2022

Зеленський: Буча є лише одним із символів злочинів російських військових

English version here

Фото: ОПУ

Місто Буча є одним із символів злочинів російських військових, те ж саме вони робили і в інших містах

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до парламенту Литви, повідомляє Рубрика.

"Всюди в країні, де побували окупанти, вздовж доріг, у дворах, у скверах, на городах – всюди поховання людей, чиї тіла не змогли відвезти на кладовища. І це все за період кілька тижнів російської окупації. Десь місяць.

У районах навколо нашої столиці, у Чернігівській, Сумській областях, на Півночі нашої держави.

Увесь світ запам'ятав назву міста Буча. Але це лише один із символів злочинів російських військових. Можна взяти будь-яке інше місто з тих, де вони змогли на певний час закріпитись. Взяти будь-яке село – окупанти робили там те ж саме, що і в Бучі.

Що ж тоді на Сході нашої країни, де російські війська ще досі залишаються? Що тоді на Півдні? А що, ми навіть не можемо уявити, в Маріуполі, Волновасі, які майже знищені російською армією? Очевидно, що там ще страшніше", підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що російські офіційні особи та державні пропагандисти заперечують злочини, скоєні їхньою армією, та кажуть, що це інсценування.

Зеленський наголосив, вони брешуть навіть у відповідь на очевидні факти, які переконують всіх у світі.

Як повідомляла Рубрика, 2 квітня були звільнені від російських загарбників Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область.

У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб.

Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях лежать десятки тіл, деякі з них із зав'язаними руками.

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв'язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчинених російськими військами на Київщині, зокрема у Бучі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: