fbpx
Сьогодні
19:32 06 Кві 2022

У США вважають, що санкції відкинуть російську економіку на 15 років назад

Запроваджені Заходом широкомасштабні санкції проти росії скоротять ВВП країни на 15% до кінця року, що відкине економіку на 15 років назад.

Про це йдется у заяві Білого дому щодо запровадження нових санкцій проти росії.

"Сполучені Штати та понад 30 союзників і партнерів в усьому світі запровадили найбільш ефективні, скоординовані й широкомасштабні за всю історію економічні обмеження. Експерти прогнозують, що цього року ВВП росії скоротиться до 15%, що просто знищить економічні досягнення рф за останні п'ятнадцять років", – йдеться у заяві.

При цьому зазначається, що інфляція в росії вже перевищила 15%, і прогнозується її зростання.

«Понад 600 компаній приватного сектора вже залишили російський ринок. Ланцюги постачання в росії серйозно порушені. Найімовініше, росія втратить свій статус великої економіки й продовжить тривале занурення в економічну, фінансову й технологічну ізоляцію»,- зазначається в повідомленні.

Водночас підкреслюється, що імпорт товарів і послуг в росію, торгівля якими потребує ліцензії з американського боку, впав на 99% у ціновому еквіваленті порівняно з минулим роком.

«Потужність цих обмежень з часом лише посилюватиметься, в той час як росія втрачає залишки запасних частин для літаків, танків, а також інші ресурси, необхідні для військової машини путіна», – наголосили в Білому домі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: