fbpx
Сьогодні
08:13 06 Кві 2022

У Білому домі заявили, що мета санкцій США - поставити РФ перед вибором між виснаженням резервів для війни і дефолтом

Мета санкцій США полягає в тому, щоб виснажити ресурси РФ для війни в Україні і поставити москву перед вибором – виснаження своїх доларових резервів або дефолт

Про це заявила речниця Білого дому Джен Псакі, яку цитує The Guardian.

"росія не має необмежених ресурсів, особливо зараз, враховуючи введені нами руйнівні санкції. Вони будуть змушені вибирати між виснаженням цінних доларових резервів, що залишилися, отриманням нових доходів або дефолтом.

Найбільша частина нашої мети тут полягає в тому, щоб виснажити ресурси, які путін має для продовження своєї війни проти України… У довгостроковій перспективі йому буде важче вести війну", зазначила речниця.

Як повідомляла Рубрика,  5 квітня стало відомо, що США, ЄС та G7 координують новий пакет санкцій проти росії, включаючи заборону США на нові інвестиції в країну.

ЄС також повідомив про п'ятий пакет санкції проти РФ у відповідь на звірства у Бучі.

Окрім того, 5 квітня високий представник ЄС оголосив небажаними особами частину посадовців посольства РФ при Євросоюзі, точну кількість яких наразі не називають.

"Протиправні та підривні дії росії, спрямовані проти інтересів та безпеки ЄС і окремих країн-членів, у тому числі порушення Віденської конвенції про дипломатичні відносини, не залишаться без рішучої відповіді.

Сьогодні я оголошую персонами нон грата низку посадовців постійного представництва росії при ЄС за діяльність, що суперечить дипломатичному статусу", заявив Жозеп Боррель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: