fbpx
Сьогодні
21:46 06 Кві 2022

Посли ЄС не змогли затвердити п'ятий пакет санкцій проти рф, – ЗМІ

Посли країн Євросоюзу на зустрічі в середу не змогли ухвалити рішення про п'ятий пакет санкцій проти росії, запропонований Єврокомісією у вівторок.

Про це повідомляє Ceske Noviny із посиланням на дипломатичні джерела, пише "ЄП".

Деякі країни закликали уточнити деталі пропонованого ембарго на імпорт російського вугілля та заборони швартування російських суден у портах ЄС.

За словами дипломатів, Комісія має вказати, зокрема, чи має заборона поширюватися на існуючі контракти на вугілля чи тільки нові контракти.

Співрозмовник сказав, що деякі країни на чолі з Німеччиною хотіли чіткіше визначити умови, за яких ЄС має назавжди відрізати себе від постачання російського вугілля.

Зустріч послів продовжиться у четвер.

Єврокомісія раніше запропонувала тримісячний термін для виходу з чинних контрактів, проте дипломати доручили їй додати до нової пропозиції додаткові деталі, які вони мають обговорити у четвер.

За словами дипломатів, сьогодні особливо приморські країни також порушили питання щодо заборони швартування російських кораблів у портах ЄС. Також точилася дискусія про заборону російським компаніям брати участь у держзакупівлях у ЄС.

Нагадаємо, США 6 квітня оголосили нові санкції проти російської федерації, додавши у санкційний список дітей владіміра путіна, дружини і дочки глави мзс рф Сєргєя Лаврова, членів ради безпеки рф.

Також запроваджені санкції проти "Сбербанку" та заборонені нові інвестиції в рф громадянами та юридичними особами із США, незалежно від того, де вони знаходяться.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: