fbpx
Сьогодні
19:15 05 Кві 2022

Мер Бучі вважає, що місто почне повертатися до нормального життя через тиждень

Мер Бучі Анатолій Федорук вважає, що місто зможе почати повертатися до нормального життя через тиждень.

Про це Федорук сказав в ефірі телемарафону.

"Вже сьогодні після 7 квітня спеціалісти, лікарі, комунальники, ті що забезпечували життєдіяльність міста і наших селищ, можуть повертатися", – сказав він на питання, коли мешканцям Бучі можна буде повертатися додому.

"Маю надію, що через тиждень ми будемо мати можливість потихеньку повертатися до нормального життя. В тих умовах, які вже є. Працюємо над відновленням водопостачання і газопостачання", – зазначив мер.

Мер підкреслив, що влада поки що не рекомендує повертатися до міста цивільним громадянам, але наполегливо просить повернутися фахівців, які забезпечують життєдіяльність громади.

Він повідомив, що в Бучі наразі перебувають майже 3700 цивільних мешканців.

"Практично всі мережі живлення на Бучу, Ірпінь, Ворзель заходили, зруйновані агресором. Ми працюємо в місті, щоб обстежити внутрішні мережі. І констатуємо факт, що відсотків на 60 мережа внутрішня вціліла, і є надія, як тільки дадуть магістральне живлення, ми зможемо дати світло для територіальної громади, для міста", – розповів Федорук.

Він також запевнив мешканців, що правоохоронці патрулюють вулиці міста, щоб унеможливити мародерство.

"Можу запевнити і вас, і власників помешкань, що Національна поліція, батальйон територіальної оборони, як бучанський, так і територіальний, забезпечують постійне патрулювання і максимально працюють на те, щоб унеможливити мародерство", – сказав він, додавши, що "ті, хто пережив окупацію, не дозволять собі ходити по чужих помешканнях".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: