fbpx
Сьогодні
21:05 04 Кві 2022

Рада ООН з прав людини створила комісію з розслідування злочинів росії в Україні

English version here

Рада ООН з прав людини більшістю голосів підтримала резолюцію, яка засуджує злочини росії в Україні. Також створена комісія для їх розслідування.

Про це повідомляє DW.

Резолюцію про початок розслідування злочинів Росії підтримали 32 з 47 країн-членів Ради. Проти проголосували тільки дві держави – рф і Еритрея, 13 утрималися, в тому числі й Китай.

"Наш спільний обов'язок – забезпечити підзвітність, зобов'язавши документувати і перевіряти злочини росії та ідентифікувати винних", – заявила посол України в ООН в Женеві Євгенія Філіпенко перед початком голосування.

Нагадаємо, що Зеленський відвідав Бучу, де виявлено свідчення масових убивств росіянами українських мирних жителів.

Зеленський заявив, що в Україні вже відомо про тисячі мирних громадян, закатованих російськими окупантами. Він закликав називати ці трагічні події геноцидом.

1 квітня Бучу звільнили від російських окупантів. 2 квітня мер Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах було поховано майже 300 містян, по вулицях лежать десятки трупів, деякі з них зі зав'язаними руками.

Станом на ранок 4 квітня у Бучі поховали 330-340 вбитих росіянами цивільних.

3 квітня генпрокурор повідомила, що з території Київської області, яку звільнили від окупантів, на експертизу вивезли 410 тіл вбитих мирних мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: