fbpx
Сьогодні
13:34 23 Бер 2022

На Сумщині тривають бої: ситуація складна, - голова ОВА

English version here

Фото: Ілюстративне

На Сумщині тривають бої, українські військові знищують ворожу техніку

Про це повідомив голова Сумської ОДА/ОВА Дмитро Живицький в спільному ефірі телеканалів

Водночас є і факт, коли росіяни самі розвернули колону та поїхали геть.

"Сьогодні були обстріли в Конотопському районі, але не можу говорити, які громади. Ситуація по області ускладнюється, але точково знищуються колони ворога, бронетехніка.

Деякі підрозділи РФ розвертаються, йдуть назад. Це вже у нас такий другий випадок організованої відмови та виїзду російських військових, які не хочуть брати участь у геноциді українців", зазначив Живицький.

Очільник також повідомив, що в деяких населених пунктах області йдуть бої. Ворог продовжує обстріли південного передмістя Сум. Працюють російські "Гради". Б'ють практично по одних й тих самих напрямках.

"Незрозуміло, навіщо: там приватні будинки, житлова забудова", каже голова ОВА.

Він також зазначив, що у вівторок точилися бої в Тростянецькій громаді, навколо самого міста. Виникла велика пожежа на одному з підприємств. Рятувальники не мають можливості доїхати туди.

"Окупанти забрали всі чотири пожежні машини в Тростянці. Також забрали автомобілі екстреної швидкої допомоги. Міську лікарню обстріляли з танків.

Продовжують обстрілювати людей.

В Тростянці немає можливості ховати померлих. Морг без електроенергії. Місцевим не дають ховати своїх загиблих близьких", наголосив Живицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: