fbpx
Сьогодні
10:02 18 Бер 2022

Президент НАН України Загородній звернувся до керівництва Міжнародної асоціації академій наук

Міжнародна асоціація академій наук з початку російського військового вторгнення жодним чином не зреагувала на трагічні події в Україні.

Про це йдеться в офіційному зверненні Національної академії наук України.

"Вогнем російської авіації та артилерії стираються з лиця землі мирні міста, знищується цивільна інфраструктура – дитячі садки, школи, лікарні, житлові будинки. Під бомбардуваннями гинуть мирні люди та ні в чому не винні діти. Від російських обстрілів постраждали й об'єкти наукової інфраструктури, зокрема інститути Національної академії наук України у Києві, Харкові, Сумах та інших містах України", – зазначається у документі.

У зв'язку з цим НАН України вимагає від керівництва МААН публічно засудити військову агресію Російської Федерації проти України, закликати до негайного припинення вогню та руйнування наукового та промислового потенціалу країни.

Окремим пунктом винесена вимога щодо призупинення членства в Асоціації російських організацій, які ніяк не відреагували на військову агресію або її підтримали. Зокрема йдеться про Національний дослідницький центр "Курчатовський інститут", який раніше мав тісні наукові зв'язки з нещодавно обстріляним ННЦ "ХФТІ" у Харкові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: