fbpx
Сьогодні
22:24 15 Бер 2022

Подоляк про результати перемовин із росією: "простір для компромісу є"

English version here

Переговори української та російської делегацій продовжаться у середу, 16 березня.

Про це радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк повідомив у Твіттері.

«Продовжимо завтра. Дуже важкий та в'язкий переговорний процес. Наявні принципові суперечності. Але простір для компромісу точно є. Під час перерви продовжиться робота в підгрупах», – заявив Подоляк.

Довідка

14 березня розпочався четвертий раунд переговорів між Україною та рф. Після обговорення сторони пішли на технічну перерву до 15 березня. У вівторок переговори продовжилися.

28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів у білорусі та поїхали до своїх столиць для консультацій щодо подальших рішень. Радник керівника ОП Михайло Подоляк зазначав, що переговори між делегаціями були важкими, але без будь-яких обов'язкових ультиматумів.

3 березня відбувся другий раунд переговорів між українською та російською делегаціями.

За словами Подоляка, українська делегація не досягла у переговорах з рф тих результатів, на які сподівалася. Водночас сторони досягли порозуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів і продуктів харчування до місць найбільш запеклих боїв з можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація.

Українська делегація під час третього раунду переговорів із делегацією рф, який відбувся 7 березня, отримала позитивні результати в контексті логістики гуманітарних коридорів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: