fbpx
Сьогодні
14:19 11 Бер 2022

Переговорники доповіли Путіну доповіли про "позитивні зрушення" на перемовинах з Україною

Путін заявив своєму білоруському спільнику Лукашенкові, що йому доповіли про деякі "позитивні зрушення" на переговорах української та російської сторін

Про це заявив Путін на зустрічі з Лукашенком у Москві, частина якої опублікована в мережі, пише УП.

"Я поінформую Вас про ситуацію на українському напрямку – насамперед про те, як тривають зараз переговори, які зараз проводяться практично на щоденній основі. Там є певні позитивні зрушення, як доповіли переговорники з нашого боку", зазначив Путін.

У свою чергу Лукашенко заявив, що їм нема за що виправдовуватися.

"Не ми на них нападали. Превентивно ЗСУ почали стріляти, коли ще ми з вами були у вас вдома, за 2 дні… Ми з вами сиділи у вертольоті і доповідали постійно. Вони почали.

А я зараз вам покажу, звідки на Білорусь готувався напад, і якби за 6 годин до операції не було завдано превентивного удару по позиціях (чий удар і по яких позиціях зрозуміти неможливо –ред.) – 4 позиції, я зараз покажу, карту привіз.

Атакували б наші війська Білорусі та Росії, які були на навчаннях. Тому не ми розв'язали цю війну, у нас совість чиста", повідомив він.

З його слів, війну збиралися розпочати Збройні сили України. Росія ж та Білорусь завдали "превентивного удару".

Лукашенко також зазначив, що Білорусь та Росія вже звикли до санкцій. Він назвав це "свинством Заходу" та "часом можливостей" для підсанкційних країн.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: