fbpx
Сьогодні
16:28 08 Бер 2022

Українську енергосистему можуть приєднати до ЄС вже на цьому тижні

English version here

Україна очікує на приєднання до європейської енергосистеми ENTSO-E протягом тижня

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє пресслужба Міненерго.

Як зазначив він, процес синхронізації на завершальному етапі.

"Зараз закінчується технічна підготовка синхронізації. Вона має завершитись протягом найближчих декількох днів. Ми очікуємо, що у найближчий тиждень має відбутись наше приєднання", наголосив міністр.

При цьому Галущенко сподівається, що Європа також піде шляхом енергонезалежности і відмовиться, зокрема, від російського газу.

"Ми попереджали, що Росія використовує газ як зброю. І от сьогодні ця зброя вже на наших вулицях… Європейці просто мають прийняти для себе рішення. Вони просто мають відмовитися від закупівлі російського газу і нафти. Можливості для диверсифікації є",  додав він.

Довідка.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв, що Київ має на меті інтегруватися цього місяця в електричну систему ЄС, відому як мережа передачі електроенергії ENTSO-E, так як вторгнення означає, що Україна більше не буде під'єднуватися до Білорусі або Росії.

Єврокомісія та об'єднання європейських електромереж погодилися розпочати процес екстреного приєднання України єдиної енергомережі ЄС та очікують, що цей процес займе кілька тижнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: