fbpx
Сьогодні
22:56 28 Лют 2022

Прокурор у Гаазі розслідує звірства Росії в Україні, — заява

English version here

Фото: cc-cpi.int

Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан (Karim Asad Ahmad Khan QC, Велика Британія) розслідує злочини Росії проти України. Дії окупанта він кваліфікує, як військові злочини та злочини проти людства.

Про це йдеться у заяві Каріма Хана.

"Я впевнений, що є обґрунтовані підстави вважати, що в Україні були вчинені як воєнні злочини, так і злочини проти людства стосовно подій, які вже були оцінені під час попередньої експертизи Офісом. Враховуючи розширення конфлікту останніми днями, я маю намір, щоб це розслідування також охопило будь-які нові імовірні злочини, що підпадають під юрисдикцію мого Офісу, які вчиняються будь-якою стороною конфлікту на будь-якій частині території України", – сказав прокурор.

Прокурор зазначив, що він уважно стежить за ситуацією в Україні та закликав до дотримання норм міжнародного гуманітарного права.

"Я вже доручив своїй команді вивчити всі можливості збереження доказів. Наступним кроком є ​​продовження процесу пошуку та отримання дозволу від Палати попереднього провадження Суду на відкриття розслідування. Альтернативний шлях, викладений у Статуті, який міг би ще більше пришвидшити розгляд справи, – це передати державу-учасницю МКС ситуацію до мого офісу, що дозволить нам активно й негайно приступити до незалежних та об'єктивних розслідувань Управління", – додав Карім Хан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: