fbpx
Сьогодні
15:15 13 Лют 2022

Страхові компанії припиняють страхування літаків для польотів у повітряному просторі України. А SkyUp призупиняє продаж квитків на рейси 14-16 лютого

Фото: З відкритих джерел

12 лютого 2022 року найбільші світові страхові компанії повідомили українських авіаперевізників про те, що протягом 48 годин припиняють страхування літаків для польотів у повітряному просторі України

Про це у неділю, 13 лютого, оголосив гендиректор компанії SkyUp Дмитро Сєроухов.

Таке рішення пов'язане з підвищеними ризиками початку бойових дій.

Як зазначається, "власники повітряних суден — лізингодавці — вимагають якомога скорішого повернення літаків на територію ЄС.

"Рейс SkyUp PQ0902 Фуншал — Київ через вимоги лізингодавця був змушений здійснити посадку не в Україні. Нам вдалося домовитись про посадку в Кишиневі (Молдова) та трансфер 175 пасажирів автобусами до Києва", йдеться в заяві.

Як повідомляє гендиректор, аналогічні вимоги про повернення літаків надходять від інших лізингодавців.

Як наголошується у дописі, "ситуація обговорюється на державному рівні. Щоб авіакомпанії мали можливості продовжувати польоти в Україну, Міністерство Інфраструктури України проводить термінову зустріч, де планується розробка рішень".

"Ситуація, яка склалася, потребує вирішення на державному рівні. Наразі ми працюємо спільно з державними структурами для пошуку варіантів розв'язання проблеми, — зазначає Дмитро Сєроухов, генеральний директор SkyUp.

"Ми робимо все можливе, щоб продовжувати виконувати рейси у штатному режимі, але не можемо ігнорувати вимоги лізингодавців. Ми тимчасово припинили продаж квитків на вильоти з 14 по 16 лютого 2022 року та очікуємо на вирішення ситуації", — резюмував гендиректор компанії SkyUp.

Нагадаємо, що літак української авіакомпанії SkyUp, який прямував з Португалії, вимушений був приземлитися в аеропорту Молдови.

Як зазначається у дописі, це сталося через вимоги власника повітряного судна.

"Літак авіакомпанії SkyUp із бортовим номером UR-SQO виконував рейс за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) — Бориспіль (Україна). Він був вимушений здійснити посадку в Кишиневі (Республіка Молдова). SkyUp разом із Посольством України в Молдові забезпечить повернення пасажирів в Україну", йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, нідерландська авіакомпанія KLM зупинила польоти в Київ після того як уряд Нідерландів закликав громадян не їздити до України, бо це надто небезпечно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: