fbpx
Сьогодні
09:30 13 Лют 2022

США заявили, що їхній підводний човен не заходив у територіальні води Росії

США заперечили заяву Міноборони Росії про те, що американський атомний човен "зайшов у територіальні води РФ" у районі Курильських островів

Про це повідомив представник військових США, капітан Кайл Рейнс, цитує Reuters, пише УП.

Капітан зазначив, що "заяви Росії про наші операції в їхніх територіальних водах є неправдивими".

"Я не буду коментувати конкретного місцезнаходження наших підводних човнів, але ми літаємо, плаваємо і діємо в міжнародних водах, зберігаючи безпеку", підкреслив Рейнс.

"Сполучені Штати зазвичай контролюють військову діяльність інших країн, не заходячи в їхні територіальні води", уточняє видання.

Нагадаємо, Росія заявила, що Вашингтон порушує міжнародне право та створює загрозу національній безпеці. І все це відбувається під час високої напруженості між Москвою та Вашингтоном через нарощування російських військ поблизу України.

Як повідомляє Міноборони РФ, американський підводний човен діяв у районі, де російські Військово-морські сили саме проводили навчання — поблизу острова Уруп Курильського архіпелагу.

За словами Міноборони Росії,  російський військовий корабель "Маршал Шапошников" застосував спецзасоби проти американського атомного підводного човна.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: