fbpx
Сьогодні
Новини компаній 12:35 10 Лют 2022

В Україні запрацював чат-бот, який допоможе орендувати та здавати місця на приватних паркінгах

English version here

У лютому запрацював унікальний телеграм-бот OkParking, який «відкриває» перед усіма водіями шлагбауми приватних автопарковок. OkParking — це зручний чат-бот, який пропонує дві унікальні послуги: водіям знайти вільне місце та запаркувати їхні авто на приватних паркінгах, а власникам паркомісць здати в оренду на певний термін свій вільний паркувальний слот іншим водіям і заробити гроші. 

Як здати чи орендувати паркомісце через чат-бот OkParking?

У Телеграм знайдіть OkParkingBot. Зареєструйтеся у боті, ввівши ваші ім'я та номер телефону (або ж бот самостійно підтягне ваш контакт з Телеграму). Перед початком користування не забудьте ознайомитися з Угодою користувача та Політикою конфіденційності. 

Якщо ви бажаєте здавати власне паркомісце, у головному меню чат-бота оберіть розділ «Здати». Щоб додати паркомісце, достатньо пройти два простих кроки: 

  1. Оберіть локацію та паркінг за вашою адресою. Якщо ви не знайдете вашої локації чи паркінгу, зверніться, будь ласка, до служби підтримки OkParkingBot. 
  2. Зазначте номер вашого паркомісця. 

За потреби наша служба підтримки зв'яжеться з вами у Телеграм для підтвердження права власності чи користування паркомісцем. Зазвичай така перевірка відбувається протягом одного робочого дня. Після модерації ваше паркомісце буде доступно для вас у розділі «Здати».

Оплата за здачу в оренду паркувального місця накопичується на балансі власника у чат-боті OkParking. У будь-який зручний момент власник паркомісця може у кілька простих кроків вивести отримані гроші на картку будь-якого українського банку.

Якщо ви бажаєте орендувати паркомісце, у головному меню чат-бота оберіть розділ «Орендувати». 

  1. Якщо ви вперше користуєтеся чат-ботом, додайте інформацію про ваше авто – марку, модель та державний номер. 
  2. Далі оберіть одну із запропонованих локацій та період парковки. Ви можете запаркувати ваше авто як на кілька годин, так і на кілька днів. 
  3. Оплатіть паркування. 

В Україні запрацював чат-бот, який допоможе орендувати та здавати місця на приватних паркінгах

Після оплати чат-бот надішле вам детальну схему проїзду та інструкцію для обраного паркомісця — як знайти паркінг, як потрапити всередину та де знаходиться заброньоване місце.

Оплата за паркування здійснюється швидко та зручно — просто у чат-боті. Ви можете оплатити паркування через Apple Pay, Google Pay, LiqPay, Приват24 або ввівши дані вашої банківської кратки у ручному режимі. Звертаємо увагу: чат-бот не бачить і не має жодного доступу до ваших банківських даних. Оплата проводиться через процесинг платіжної системи. Тобто вся конфіденційна інформація, пов'язана з платежами, зашифрована і недоступна чат-боту, Телеграму або третім особам. 

Ціни на паркування через OkParking різняться в залежності від локації. Врахувавши побажання власників паркомісць та проаналізувавши цінову політику паркування у Києві, OkParking пропонує користувачам оптимальні тарифи. Проте найближчим часом власникам паркомісць буде надана можливість самостійно встановлювати ціну та змінювати її.

Поки чат-бот OkParking пропонує послуги у межах Києва — це здача та оренда приватних паркомісць у житлових комплексах, поруч із бізнес-центрами, фітнес-студіями, салонами краси та у центрі міста. Сервіс поки працює у пілотному режимі та запрошує долучитися до чат-бота користувачів – власників та орендарів. Надалі команда OkParking планує розширювати, як покриття у Києві, так і в інших великих містах України.

OkParking — це перший в Україні телеграм-бот, який відкриває приватні парковки перед всіма водіями та допомагає вирішувати проблему нестачі паркомісць. Таке рішення — це також елемент економіки спільної участі — sharing economy — так званої економіки обміну, заснованої на спільному використанні матеріальних і людських ресурсів. Простіше кажучи, замість того, щоб купувати якусь річ або послугу, люди або компанії беруть її в оренду. Водій платить власнику за користування його приватною парковкою, а власник, у свою чергу, заробляє гроші. Один із принципів шерингової економіки — не використовуєш, отже, втрачаєш. Тобто OkParking — це такий собі Airbnb, але у сфері паркування.

Більше інформації ви можете знайти на офіційному сайті чат-бота OkParking за посиланням: http://okparking.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: