fbpx
Сьогодні
16:04 08 Лют 2022

Франція виділила 1,2 млрд євро допомоги для стабілізації української економіки

English version here

Фото: З відкритих джерел

Франція виділила Україні 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги для стабілізації української економіки.

Про це на спільній пресконференції повідомили президенти України та Франції Володимир Зеленський та Емманюель Макрон.

"Ми зараз уже непогано йдемо, але це потужний крок для економічної сталості України", — прокоментував виділення коштів Зеленський.

А Макрон зазначив, що для Франції важливі економічні стосунки з Україною, допомога її інфраструктурним проєктам.

Також Україна та Франція домовилися про постачання 130 локомотивів Alstom на 900 мільйонів євро в Україну, а також 370 одиниць пожежної техніки Desautel на 300 мільйонів євро.

Емманюель Макрон 8 лютого прибув до Києва на перемовини з Зеленським на тлі посилення російської загрози. Напередодні Макрон провів перемовини з Путіним. За словами французького президента, найближчі дні будуть вирішальними для деескалації ситуації навколо України.

Довідка

Нагадаємо, 1 лютого відбулася зустріч Зеленського з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Тоді Джонсон оголосив про виділення понад 2 мільярди фунтів стерлінгів на спільні проєкти у сферах енергетики та інфраструктури та 88 мільйонів футів на підтримку системи управління та енергетичної незалежності України.

Росія нині вимагає від НАТО більше ніколи не розширюватися на схід, зокрема не брати Україну. США та Альянс уже відповіли й не погодилися на такі вимоги. Водночас Москва ще до переговорів почала стягувати свої війська до кордонів з Україною та готувати військові навчання в Білорусі.

В українській розвідці кажуть, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. Американські розвідники (відповідно до можливого сценарію, яким поділився Bloomberg) вважають, що наступ на Україну може відбутися у трьох напрямках: з окупованого Криму, Білорусі та з боку російського кордону.

Міноборони наразі оцінює, що біля кордонів України з боку РФ, Білорусі та окупованої частини Донбасу загалом перебувають 140 тисяч російських військових.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: