fbpx
Сьогодні
21:05 05 Лют 2022

У Пекіні заборонили феєрверки, щоб покращити якість повітря у місті. Це спрацювало

Фото: Reuters

Заборона феєрверків напередодні зимових Олімпійських ігор у Пекіні допомогла столиці Китаю зафіксувати найчистіше повітря перед Місячним Новим роком за останні 9 років, коли забруднення вперше почали вимірювати.

Про це пише Reuters.

Так, середня концентрація дрібних небезпечних частинок у повітрі у Пекіні становила 5 мікрограмів на кубічний метр в ніч на 31 січня 2022 року. А рік тому її середній показник становив 289 мікрограмів.

Традиційно китайці святкують Місячний Новий рік, запалюючи петарди. Але цього року Пекін запровадив повну заборону на феєрверки. Раніше вона діяла лише в центрі міста.

Міста на півночі Китаю, зокрема Чжанцзякоу — місто, де відбудуться зимові Олімпійські ігри, — також ввели обмеження на продаж і запуск феєрверків.

Влада не встановила прямого зв'язку між забороною феєрверків та зимовими Олімпійськими іграми, але представники природоохоронної служби попередили, що через погодні умови буде складніше підтримувати чистоту повітря під час Ігор, які пройдуть з 4 по 20 лютого.

Уряд пообіцяв провести «зелені» Ігри і закрив підприємства, що забруднюють навколишнє середовище. А також збільшилди споживання екологічно чистої енергії, щоб поліпшити екологічні умови в районі Пекін-Тяньцзінь-Хебей.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: