fbpx
Сьогодні
12:19 05 Лют 2022

У Марокко вже кілька днів рятують хлопчика, що провалився у колодязь глибиною 32 метри

Фото: AFP

Рятувальники відчайдушно намагаються дістатися до п'ятирічного хлопчика, який впав у глибокий колодязь в Марокко

Про це пише BBC.

Складна операція охопила північноафриканську країну протягом декількох днів.

Тисячі людей зібралися на місці події.

Рятувальники працювали всю ніч, щоб дістатися до хлопчика. Побоювання зсуву робили рятувальну операцію більш небезпечною.

Щоб хлопчик не загинув під зсувами грунту вирішили використати бульдозери для того, щоб прорити величезну траншею поруч з колодязем. Влада повідомила, що вони "майже там".

Як тільки траншея досягне тієї ж глибини, що і колодязь, рятувальники можуть почати копати горизонтально, щоб дістатися до хлопчика.

"Ми майже там", сказав один з лідерів операції Абдесалам Макуді в п'ятницю вдень. "Ми працюємо нон-стоп протягом трьох днів, і втома дається взнаки, але вся команда рятувальників наполегливо йде до цілі".

Рятувальні операції в невеликому північному місті Таморот, приблизно в 100 км (62 милі) від міста Шефчауен, тривають з вечора вівторка.

Довідка.

Хлопчик, якого місцеві назвали Раяном, у вівторок, 1 лютого, грався біля колодязя та впав через вузький отвір на глибину 32 метри. Рятувальні роботи тривають і вдень, і вночі з 1 лютого.

Діаметр колодязя лише 25 см, а на глибині отвір звужується, тож витягнути хлопчика через нього було неможливо.

Батько був поряд із Раяном, проте на мить відвів погляд, коли Раян опинився всередині колодязя. Попри велику висоту, з якої впав хлопчик, він притомний.

Рятувальники спустили Раяну кисневу маску, а також їжу та воду. На місці подій чергує бригада швидкої допомоги та вертоліт, який зможе швидко доставити потерпілого до лікарні.

Виступаючи перед марокканськими ЗМІ зі сльозами на очах, мати Раяна сказала: "Вся сім'я вийшла шукати його. Потім ми зрозуміли, що він впав у колодязь. Я все ще сподіваюся, що ми дістанемо його живим".

Кадри в четвер з камери, опущеної в колодязь, показали, що хлопчик живий і при свідомості.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: