fbpx
Сьогодні
16:06 05 Лют 2022

Сайт Ради увійшов у трійку сайтів парламентів світу за кількістю переглядів

Фото: Рубрика

Рух "Чесно" проаналізував відкриті дані відвідуваності сайтів парламентів усіх країн-членів ООН. Сайт Верховної Ради посів третє місце у грудні 2021 року з понад 5,5 млн переглядів.

Про це йдеться у досліджені "Чесно".

На другому місці — сайт Палати представників США (5,8 млн переглядів), а на першому — сайт парламенту Великобританії (9,6 млн переглядів).

З усіх країн-членів ООН було відібрано топ-10 країн із найбільшими показниками за такими критеріями — відвідуваність, середній час перебування на сайті, глибина перегляду та відсоток відмов.

Дослідження показало, що понад 97% аудиторії сайту Верховної Ради — користувачі з України, а більшість із них — жінки. Ядро аудиторії Ради — люди віком від 25 до 44 років з великих обласних центрів — Києва, Харкова, Львова, Одеси, Дніпра.

Поширення швидкісного мобільного інтернету за останні роки в Україні суттєво позначилось на зміні використання гаджетів для відвідувань сайту Ради — зараз більшість аудиторії використовує саме мобільні пристрої. Проте попри заборону в Україні російських соцмереж, серед соціального трафіку сайту Ради на третьому місці досі — ВКонтакте, а на п'ятому — Однокласники.

Також автори дослідження зазначають, що в контексті нещодавніх кібератак сайту Верховної Ради варто зосередитись на питанні безпеки. Однією з причин, чому злам став можливим, експерти називають невчасність оновлення системи. Втім, портал українського парламенту поступово змінює дизайн, має мобільний додаток, а також намагається оперативно публікувати інформацію та оновлювати дані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: