fbpx
Сьогодні
22:05 31 Січ 2022

Шмигаль заявив, що загроза з боку РФ "досить висока"

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що на випадок російського наступу розроблені плани з оборони України та окремих операцій. Проте спостерігається вихід нерезидентів з українських цінних паперів.

Про це він заявив під час пресконференції з віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом.

"Дійсно, сьогодні досить висока загроза з боку РФ у зв'язку з накопиченням військ. Ми не перебільшуємо цю загрозу, але розуміємо, що скупчення військ ще не означає формування ударних угруповань", – наголосив Шмигаль.

Він зауважив, що в українських військових розроблені і план оборони, і плани для окремих операцій. Вони носять гриф "таємно".

Шмигаль заявив, що через напруження та ескалацію з боку Росії спостерігається вихід нерезидентів з українських цінних паперів.

"Ця ескалація агресії та особлива увага до цього питання вплинули та впливають на економічну ситуацію в Україні. Незважаючи на те, що ми позитивно і з багатьма рекордними показниками і за ВВП, і за наповненням бюджету завершили минулий рік, наразі протягом січня є спостереження про вихід нерезидентів з українських цінних паперів, ми бачимо тиск на валютний курс. Усі ці речі зумовлені єдиним фактором – напруга та ескалація з боку Росії", – сказав він.

Шмигаль зазначив, що влада прораховує можливі втрати від ескалації та заворушень на валютному ринку.

Водночас прем'єр наголосив, що і макрофінансова допомога Європейського Союзу, і програми економічної підтримки від США сприятимуть тому, що виконання та наповнення бюджету у 2022 році виконуватимуться і ситуація буде стабілізована.

Своєю чергою Домбровскіс наголосив, що така швидка макрофінансова підтримка від Євросоюзу якраз пов'язана з тим, щоб дати сигнал інвесторам, які виходять з України, що ЄС продовжуватиме всебічно підтримувати Україну.

Нагадаємо, Зеленський провів зустріч з виконавчим віцепрезидентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом.

Зазначимо, постпред США заявила, що Росія направила до Білорусі балістичні ракети та 5 тисяч військових.

Раніше у Зеленського відповіли на заяву Кремля про можливість зустрічі президентів РФ та України в Пекіні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: