fbpx
Сьогодні
14:57 26 Січ 2022

Керівниці АМКУ хочуть збільшити зарплату у 10 разів - до 1 млн грн в місяць

Фото: Укрінформ

У поправках до законопроекту №5431 з'явились норми, які дозволять зробити заробітну плату голови Антимонопольного комітету до 1 млн грн в місяць.

Про це повідомила колишня депутатка Вікторія Пташник, передає "Наші гроші".

«З'явилась таблиця поправок до другого читання і там вони збільшують для себе коханих оклади ще втричі (!) в порівнянні з навіть редакцією першого читання. Так, Голова АМКУ хоче отримувати гарантований посадовий оклад в 215 тис. грн. + надбавку за вислугу + ще 215 тис. грн + премія відповідно до особистого внеску (що це таке – невідомо) + допомога на оздоровлення у ще 215 тис. грн + премія на соціально-побутові потреби у ще 215 тис. грн», – підрахувала Пташник.

За 2020 рік заробітна плата голови АМКУ Ольги Піщанської становила 656 тис грн. Відповідні поправки роблять її місячну заплату більшою щонайменше у 10 разів.

Поправки внесені народним депутатом Андрієм Пузійчуком («Батьківщина») та сьогодні будуть розглянуті комітетом Верховної Ради з питань економічного розвитку.

Законопроект 5431 був проголосований парламентом у першому читанні, та зараз буде виноситись на остаточне прийняття. У законопроекті окрім підвищення заробітної плати керівництву АМКУ також передбачено норми, які зменшують можливості потерпілих від дій монополістів отримати відшкодування шкоди.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: