fbpx
Сьогодні
14:35 20 Січ 2022

TikTok став найпопулярнішою соцмережею серед української молоді у 2021 році, старші українці частіше використовували YouTube

У 2021 році TikTok став найпопулярнішою соцмережею серед українців 18-24 років, а українці від 25 років і старше частіше користувалися YouTube

Про це свідчать дані дослідження комунікаційного агентства PlusOne за 2021 рік.

Для дослідження аналізували дані з рекламних кабінетів Facebook, TikTok, Google, а також дані Держстату та Google Trends.

Загалом у TikTok зареєстровані 12 млн українських користувачів, з них 5,5 млн профілів у соцмережі створили українці 18-24 років. Як зазначили у агентстві, це більше, ніж усе населення цього віку в Україні. Комунікаційники припустили, що молодь створює кілька акаунтів, щоб використовувати паралельно, чи реєструє фейкові акаунти для накрутки тощо.

Серед українців від 25 років і старше найпопулярнішою соцмережею є YouTube – на цій платформі зареєстровано 23,5 мільйона користувачів.

Instagram – друга за популярністю соцмережа серед 18-24-річних та 25-34-річних. У віковій групі 35+ друга найпопулярніша соцмережа – Facebook.

Зазначається, що мешканці більшості регіонів України користуються Facebook: ця соцмережа лідирує в 14 із 22 областей, що потрапили в дослідження. Instagram обігнав Facebook лише в Харківській, Київській, Чернівецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Рівненській областях.

Крім цього, основними користувачами Facebook та Instagram є жінки: вони переважають у всіх вікових категоріях. За показниками приросту у 2021 році чоловіча аудиторія Instagram зазвичай випереджала жіночу, а серед користувачів Instagram у віці понад 45 років жінок удвічі більше за чоловіків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: