fbpx
Сьогодні
17:20 15 Січ 2022

Влада США підготувала 18 сценаріїв у разі нападу Росії на Україну

Фото ОПУ

Влада США підготувала 18 сценаріїв дій на випадок, якщо буде скоєно нове російське вторгнення до України. У разі повномасштабного вторгнення РФ до України, буде застосовано обмеження, які можуть завдати "дуже гострого болю" Москві.

Про це повідомила заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд в інтерв'ю Financial Times.

Заступниця держсекретаря США не надала подробиць цих сценаріїв, але попередила, що Вашингтон своїми кроками може завдати "дуже гострого болю" Москві у разі її спроби напасти на Україну.

"Я просто скажу, що ми з союзниками готові швидко заподіяти гострого болю, якщо Росія зробить якийсь (агресивний) крок", — попередила вона.

Нуланд також повідомила, що відповіді у вигляді санкцій у США та ЄС можуть бути різні. Крім того, вона додала, що Вашингтон сподівається, що йому вдасться домогтися деескалації напруги навколо України завдяки дипломатії у відносинах з Москвою.

"Ми вважаємо, що можемо знизити напруженість і досягти певного прогресу в деяких із цих питань за допомогою дипломатії", — сказала вона.

Нуланд уточнила, що на нинішньому етапі США та Росія після перемовин просто "почули одне одного". За її словами, для досягнення будь-яких угод сторонам потрібно більше часу. Але наголосила, що все залежатиме від того, яким шляхом вирішить йти РФ щодо України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: