fbpx
Сьогодні
19:32 03 Січ 2022

У Китаї створили першого у світі машинного прокурора

Китайські дослідники заявили, що першими у світі створили машинного прокурора, який за допомогою штучного інтелекту здатний висувати звинувачення людині з точністю понад 97% на основі опису її справи. Інтегрований він у стандартний компʼютер.

Про це пишуть The Telegraph і South China Morning Post.

Технологію створили у лабораторії Китайської академії наук. Передбачається, що ШІ-прокурор допоможе знизити щоденне навантаження на прокурорів, дозволивши їм зосередитися на складніших завданнях.

ШІ вже тестували у Народній прокуратурі Шанхаю району Пудун, яка вважається найбільш завантаженою.

Газета SCMP зазначає, що китайські прокурори почали використовувати технології ШІ ще у 2016 році. Йдеться про інструмент System 206, який здатний оцінювати силу доказів, умови для арешту та ступінь суспільної небезпеки підозрюваного. Проте система недосконала і не бере участі у процесі прийняття рішень щодо предʼявлення звинувачень.

Цей же ШІ детально аналізує всі дані і відкидає непотрібні матеріали справи та «марну інформацію», перетворюючи всі важливі дані у математичний формат, зрозумілий компʼютеру. Для кожного підозрюваного він висуває звинувачення на основі тисячі «рис», отриманих з тексту опису справи, створеної людиною. Далі докази оцінює System 206.

ШІ навчений на більш ніж 17 тисячах реальних справ і може точно висувати звинувачення у восьми найпоширеніших злочинах Шанхаю, серед яких шахрайство із кредитними картками, азартні ігри, навмисне завдання тілесних ушкоджень, крадіжки тощо. Творці заявили, що ШІ постійно вдосконалюється, розширюючи свій функціонал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: