fbpx
Сьогодні
12:58 30 Гру 2021

Науковці ПАР довели, що штам "Омікрон" підвищує імунітет до штаму "Дельта"

Команда дослідників у ПАР знайшла докази того, що люди, інфіковані варіантом коронавірусу Омікрон, можуть бути менш сприйнятливими до інфекції, спричиненої штамом Дельта.

Про це повідомляє The New York Times.

У лабораторії антитіла, що виробляються під час інфекції Омікрон, захищають від Дельти. Якщо Омікрон справді домінуватиме у реальному світі, це може полегшити ситуацію з пандемією.

Очікується, що у короткостроковій перспективі Омікрон викличе хвилю випадків захворювання, що створить серйозне навантаження на економіку та системи охорони здоров'я у всьому світі. Але в більш довгостроковій перспективі передбачається, що у світі, де домінує Омікрон, може бути менше госпіталізацій та смертей, ніж у світі, де Дельта залишається домінуючим варіантом.

«Омікрон, мабуть, витіснить Дельта. Можливо, витіснення Дельта — це справді добре, і це буде менше заважати нам, ніж попередні варіанти», — сказав Алекс Сігал, вірусолог з Африканського науково-дослідного інституту охорони здоров'я у Дурбані, Південна Африка, який керував новим дослідженням.

Незалежні вчені заявили, що результати південноафриканського експерименту, хоч і попередні, були надійними. Карл Пірсон, епідеміолог Лондонської школи гігієни та тропічної медицини, сказав, що отримані дані узгоджуються з тим, що зараз відбувається в Англії.

«Омікрон приходить і швидко зростає, а кількість випадків Дельта йде на спад», — сказав він.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: