fbpx
Сьогодні
16:30 28 Гру 2021

Злочинна група заробила на схемі продажу дітей іноземцям 1,2 млн євро

Заробили 1,2 мільйона євро на схемі продажу дітей іноземцям: поліцейські повідомили про підозру шістьом членам злочинної групи, що заробляли на продажу дітей іноземцям

Прое повідомив пресцентр МВС.

До складу групи входили двоє організаторів – засновників приватної клініки. Зловмисники вербували малозабезпечених жінок для участі у програмі так званого «сурогатного материнства».

Народжувати немовлят жінки виїжджали до Чеської Республіки.

Водночас у жодних медичних документах не йшлося про сурогатне материнство, натомість вказувалося, що немовлята народжені за стандартною процедурою.

У свідоцтві про народження дітей матір'ю зазначалася громадянка України, а батьком – іноземець. У подальшому «сурогатних матерів» примушували видати себе за біологічних та оформити відмову від батьківських прав на користь іноземців.

За свої послуги організатори злочинної групи отримували 50-70 тисяч євро. Наразі встановлено, що за три роки злочинної діяльності організатори отримали від продажу немовлят понад 1,2 мільйона євро.

Арешт злочинної групи

Фото: Національна поліція

Поліцейські відслідкували і задокументували весь ланцюжок злочинної діяльності.

Викрили зловмисників співробітники Головного слідчого управління Нацполіції спільно з працівниками Департаменту міграційної поліції та оперативними підрозділами поліції Києва та Харківщини.

Наразі проведено 20 санкціонованих обшуків у клініці та за місцями мешкання фігурантів.

Шістьом фігурантам уже оголошено про підозри у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією належного їм майна або без такої.

Судом вирішуватиметься питання про обрання запобіжних заходів членам організованої групи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 50 мільйонів гривень кожному.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: