fbpx
Сьогодні
18:32 25 Гру 2021

В Японії створюють екран, який здатний передавати смаки

Фото: Reuters

Японський професор Університету Мейдзі Хомей Міяшіта розробив прототип екрану телевізора, який може імітувати смаки.

Про це пише Reuters.

Пристрій називається Taste the TV (TTTV). Він використовує 10 посудин зі смаковими добавками, які комбінуються для створення смаку конкретної їжі. Потім зразок аромату з'являється на гігієнічній плівці екрану телевізора, щоб глядач міг його спробувати.

Таку розробку називають ще одним кроком до створення мультисенсорного перегляду контенту.

японія смачний екран

Фото: Reuters

За словами професора Міяшіта, в епоху COVID-19 такі технології можуть покращити способи зв'язку людей та взаємодії із зовнішнім світом.

«Мета полягає в тому, щоб дати людям можливість спробувати щось подібне до їжі в ресторані на іншому кінці світу, навіть залишаючись вдома», — сказав він.

Міяшита працює з командою приблизно з 30 студентів, які створили безліч пристроїв для ароматизації, у тому числі вилку, яка робить смак їжі більш насиченим. Він сказав, що сам побудував прототип TTTV за останній рік, і що створення комерційної версії коштуватиме близько 875 доларів.

японія смачний екран

Фото: Reuters

Вчений переконаний, що в перспективі його розробку можна використовувати зокрема для дистанційного навчання сомельє та кухарів, а також дегустацій, ігор та вікторин.

Міяшита також сподівається створити платформу, на якій користувачі зможуть завантажувати смакові уподобання і насолоджуватися ними, як, наприклад, музикою.

японія смачний екран

Фото: Reuters

Одна зі студенток професора продемонструвала роботу Taste the TV журналістам. Вона сказала пристою, що хоче скоштувати шоколад. Після кількох спроб автоматичний голос повторив команду і струмені ароматизатора розбризкали зразок на пластиковий лист.

«Це щось подібне до молочного шоколаду», — констатувала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: