fbpx
Сьогодні
10:35 22 Гру 2021

У Держдепі й міноборони США спростували дезінформацію, поширену міністром оборони РФ щодо України

У Держдепі й міноборони США спростували дезінформацію, поширену міністром оборони РФ Шойгу, нібито Україна готує провокації за участю американських "приватних військових компаній".

Про це сказав речник Пентагону Джон Кірбі на пресбрифінгу.

"Ці заяви міністра Шойгу абсолютно брехливі", – сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи спілкувався глава міноборони Ллойд Остін з російським колегою, Кірбі наголосив: "Він не розмовляв з міністром Шойгу, і в його календарі немає нічого, аби про це можна було говорити сьогодні".

Своєю чергою речник Державного департаменту Нед Прайс указав, що саме Росія несе відповідальність за ескалацію напруженості поблизу кордону України.

"Усупереч заявам міністра оборони Росії, відповідальність за ескалацію напруженості несе Росія та її маріонетки, а не Україна чи Сполучені Штати", – написав він у Твіттері.

Прайс додав, що США закликають Росію припинити використання фальшивої, провокаційної риторики та «зробити вагомі кроки для деескалації напруженості, щоб створити позитивну атмосферу для дискусій».

Як повідомлялося, Шойгу на засіданні колегії міноборони РФ за участю Путіна заявив, буцімто Україна спільно зі США готують в ОРДЛО провокацію з використанням хімічної зброї.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: