fbpx
Сьогодні
10:51 22 Гру 2021

США можуть обмежити Росію в імпорті смартфонів та компонентів для літаків у випадку нападу на Україну, - ЗМІ

Посадовці США розглядають можливість застосування жорстких заходів експортного контролю, щоб "підірвати російську економіку", якщо президент Росії Володимир Путін вторгнеться в Україну.

Про це повідомив представник адміністрації президента США Джо Байдена агентству Reuters, який залишився анонімним.

За його словами, це питання американські високопоставлені чиновники мали б обговорити на зустрічі в Білому домі 21 грудня. Такі заходи можуть доповнити економічні санкції, які розглядає адміністрація Байдена у разі вторгнення Росії до України.

Йдеться про «надзвичайні» заходи експортного контролю, які можуть заглушити доступ росіян до широкого спектра промислових і споживчих технологій.

Зокрема, чиновники мали обговорити зупинку для Росії здатності імпортувати смартфони, ключові компоненти для літаків і автомобілів, а також матеріали з багатьох інших секторів. Це може мати серйозний вплив на російських споживачів, промислові операції та зайнятість.

Представник адміністрації Байдена сказав, що потенційні заходи будуть «безпрецедентними» для Росії. Посадовці США планують тісно консультуватися з ключовими партнерами в Європі та Азії, які «можуть бути залучені до цих заходів».

Reuters пише, що на російському ринку мобільних телефонів зараз домінують такі іноземні компанії, як американська Apple, південнокорейська Samsung і китайська Huawei.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: