fbpx
Сьогодні
17:18 20 Гру 2021

Позика у 300 млн євро від Світового банку для економічної реформи підписана

English version here

У понеділок, 20 грудня, міністр фінансів України Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банерджі підписали угоду про надання Україні 300 млн євро позики.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

позика від Світового бвнку

"Позика є результатом реалізації структурних реформ у сферах демонополізації ключових секторів економіки. А також посилення антикорупційних інституцій, удосконалення роботи ринків землі та капіталу, покращення системи соціальної підтримки", – йдеться у повідомленні.

Міністр фінансів Марченко зазначив, що підписання цієї угоди показує результати економічних реформ та розвиток України.

Для майбутньої співпраці України з Міжнародним банком реконструкції та розвитку розробляється стратегія Світового банку Country Partnership Strategy на 2022-2025 роки. Вона охопить напрями транспортної системи, енергетичної та аграрної сфери.

Нагадаємо, в липні Україна отримала позики на $350 млн від Світового банку для реалізації системного проекту "Перша позика на політику розвитку в сфері економічного відновлення"
11 грудня Світовий банк схвалив виділення Україні $150 млн на боротьбу з коронавірусом.
18 грудня Світовий банк схвалив виділення Україні 300 млн євро на підтримку реформ і пом'якшення наслідків пандемії COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: