fbpx
Сьогодні
15:57 11 Гру 2021

Мінветеранів розробляє інформсистему, яка допоможе аналізувати психічний стан ветеранів

Міністерство у справах ветеранів розробляє інформаційну систему, яка допоможе визначити та проаналізувати психічний стан ветерана.

Про це сказав заступник міністра у справах ветеранів України Володимир Левчук під час форуму «Ветеран – громаді: потенціал, помножений на довіру» у Краматорську, повідомляє "Укрінформ".

«На сьогодні розроблено ядро інформаційної системи визначення та аналізу психічних станів ветеранів. Я хочу одразу сказати, що це система не тільки для ветеранів, це система і для інших верств населення. Головні напрями, з якими ми будемо працювати: посттравматичні стресові розлади, депресії, а також ранні ознаки вияву суїцидів. Це питання, яке теж не потрібно забувати, ми його враховуємо, пам'ятаємо, і працюємо на випередження та попередження», – сказав Левчук.

Він зазначив, що питання постравматичного стресового розладу це не тільки питання ветеранів, а й пожежників, медсестер, працівників швидкої допомоги, тож дана система може допомогти багатьом. За його словами, ця система пропонуватиме 10 запитань, на які людина має дати відповідь, і так можна буде оцінити свій психологічний стан.

Також Левчук розповів, що міністерство вже розробило онлайн платформу ветеранських бізнес-ініціатив, яку незабаром розмістять у вільний доступ. Він додав, що зараз йде її наповнення, і в результаті там будуть розміщені всі ветеранські бізнеси.

«Це місце, де ветеран, до того моменту, поки він не створив свій Telegram-канал, свій сайт, YouTube, будь-який канал комунікації, міг зареєструватися в системі і вперше розрекламувати свою продукцію. Разом з тим, ми робимо взаємодію з іншими подібними системами, щоб збільшити коло користувачів, які зможуть отримати цю інформацію… Друге, це місце, де ми розміщаємо інформацію про всі державні, регіональні, місцеві, і міжнародні програми підтримки ветеранського бізнесу, щоб нам легко можна було їх знаходити. Це можна буде відфільтрувати по регіонах, містам, напрямкам діяльності. Третє це система, на якій ми хочемо розмістити резюме ветеранів, які бажають працевлаштуватися», – сказав він.

Як повідомлялось, у місті Краматорськ Донецької області 10-11 грудня відбуватиметься ветеранський форум «Ветеран – громаді: потенціал, помножений на довіру».

У перший день форуму обговорюватимуть: ветеранську регіональну політику; медичну і психологічну реабілітацію ветеранів АТО-ООС; перехід від військової до цивільної кар'єри.

На другий день форуму заплановані дискусійні панелі з експертами на різні теми: «Ветеранський бізнес. Соціальна відповідальність та розвиток»; «Образ ветерана через призму медіа і культуру. Як працювати зі стереотипами»; «Роль ветеранів в розвитку молодіжних політик – погляд в майбутнє» та інші.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: