fbpx
Сьогодні
12:25 10 Гру 2021

Мінцифри та ДПС вивчають можливість відкритої публікації фіскальних чеків продавців

У Мінцифри підтверджують повідомлення в соцмережах про те, що міністерство спільно з ДПС та "іншими зацікавленими сторонами" вивчають можливість відкритої публікації даних про фіскальні чеки продавців.

Про це у Міністерстві цифрової трансформації відповіло на запит UBR.

"Ми проводимо насамперед юридичний аналіз для розуміння того, чи не буде публікація таких даних порушенням комерційної таємниці", – відповіли в міністерстві.

Станом на цей момент постанова Кабміну №835, яка й регулює сферу відкритих даних в Україні, не містить згадок про фіскальні чеки.

У то й же час, розглядається можливість публікації чеків у формі відкритих даних, але не в режимі реального часу, а у вигляді набору даних з чеками за тиждень або місяць.

Які наслідки може потягнути таке нововведення, прокоментував консультант зі стратегічного маркетингу Віктор Шолошенко (раніше працював у "Цитрусі").

За його словами, публікація даних про фіскальні чеки "не торкнеться приватності клієнтів, але дуже важливі бізнес-результати зробить максимально відкритими". Також, на його думку, такий крок уряду може спричинити "нескінченну цінову війну" на ринку ритейлу.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: